Dubbelt upp

Flasklamm är ju helt underbara och dom ökar snabbt i antal, igår hade jag 3 st i hallen och idag har jag 6 lamm i hallen, det enda som kan vara lite jobbigt är när dom börjar gnälla och vill ha mat men det är en timme kvar till dom skall äta, kan inte skämma bort dom och låta dom äta så fort dom gnäller, dom får ju var 4:e timme så jag tycker att det räcker.
 
/Mari

Flasklamm

Igår lyckades jag få mer arbete. Hade en tacka som lammade och fick 3 små söta lamm men det kom inte ut någon mjölk ur hennes juver, veterinären tror att hon har fått en juverinfektion under dräktigheten, det kan tydligen hända.
Så nu har vi precis som förra året 3 små lamm liggandes i en låda i hallen och den första natten brukar vara värst, har inte sovit mycket i natt, dom har gnält non stop, har varit uppe och matat dom men det hjälpte någon timme och sen startade det igen, men som tur är så har inte Daniel hört någonting, vilket är helt otroligt men skönt för honom.
Har precis matat dom igen och dom sover så nu kankse jag kan få sova en liten stund med.
 
/Mari

Lamningen har börjat!

Nu har lammen äntligen börjat komma ut, det började den 3 Januari med en fyrlingfödsel, och nu så har det kommit 10 lamm än så länge.
 
 
Dessa 2 ville inte riktigt komma ut så jag fick hjälpa till att dra ut dom....
 
..även dessa fick jag dra ut, det är väldigt stora lamm som kommer ut i år.
En riktigt häftig liten dam som kom ut först, det händer inte så ofta att vi får fläckiga lamm.
Greta ligger och leker med mina byxor och Idefix ligger nöjd brevid medans vi står och kollar på dom nyfödda lammen.
 
 
/Mari

RSS 2.0