Sju härads vallarna

I helgen var det äntligen dax för vallhundstävling, fullt med hundar och människor överallt.
 På fredagen så kom den första invationen av folk som skulle sätta upp tält och tävlings bannan så allt var färdigt på lördagen eftersom veterinärbesiktningen utav fåren och hundarna började kvart över 8 och tävlingen började kl halv 10.
 
Lördagen började med moln på himelen och man kännde att regnet skulle komma ner när som helst, bilarna välde in och besiktning utav djuren startade, lagom till första starten så vräkte regnet ner och dom tävlande var mycket kloka som hade regnkläder på sig medans jag och Daniel stod och blev väldigt blöta. Jag hade väldigt tur som stod brevid en väldigt snäll tjej som frågade om jag ville dela paraply med henne och Daniel fich ett paraply utav någon.
 
Tävlingen gick väldigt bra och alla var nöjda med både får och tävlingsbannan och när det var ca 10 hundar kvar som skulle ut på fältet så slutade det regna och solen kom fram och det blev väldigt varmt och klibbigt luft. Vinnaren för dagen var en hel bror till våran hund Zack, dock inte från samma kull för Zack är ett år äldre.
 
Söndagen började med vackert väder och det gick lika bra med tävlingen denna dag.
 
En väldigt lyckad helg förutom regnet som kom på lördagen. Detta är något som förmodligen kommer upprepas nästa år med.
 
 
 
 
 
/Mari

baggar!

Äntligen har jag fått tagit bilder på baggarna, vi döpte dom till Elvis och Jonny cash :) och om en vecka skall dom få komma till tackorna för då är det dax för betäckning, så dom skall få jobba i 6 veckor.
 
Eftersom räven har varit här och tagit 4 utav mina ankor denna sommaren så var våran kompis anika så snäll och gav mig en ny tjej anka, hon är så väldigt liten och söt :)
 
/Mari

äggkläckning

Nu så har dom äntligen börjat komma ut ur sina små ägg, men det är bara 3 st än så länge, hoppas värkligen att det är något i dom andra och att dom orkar ut, men dom som har kommit är så söta!

/ Mari

Går i väntans tider

Nu har min anka legat på ägg väldigt länge och vi går här och väntar och väntar, det känns som att det aldrig kommer komma ut några ällingar från äggen, dom ligger ju i 5 veckor men vi vet ju inte exakt när hon la sig på äggen, men det käns som att det borde vara när som hälst nu. Om jag har räknat rätt så ligger hon på 14 ägg så det kan bli många, hoppas bara att lusse är pappa till många utav dom.
 
/Mari
 
 
 

Tomt

Efter idag känns det lite tomt i butiken, har bara 2 tvålar kvar och håller på och syr ett par nya tofflor, har ju inte riktigt hunnit med att bygga upp ett lager utan när någon köper slut på något då blir det lite tomt, som tur var så var min kompis Daniela här med lite korgar som hon hade virkat så det ser inte så tomt ut som, men imorgon innan jag öppnar får jag nog se till att hinna med att göra lite fler tvålar iallafall.

Vill passa på att tacka för alla fina blommor som jag har fått utav familj och vänner som önskar mig lycka till, ni är så söta :)

/Mari

Första dagen

Idag var första dagen jag hade öppet butiken och ja det gick väldigt bra tycker jag! Fick sålt ett par tofflor, honung, ägg och lite fler saker, så just nu så sittar jag och syr lite fler saker så det inte ser tomt ut i hyllorna imorgon när jag öppnar, hoppas dock att det blir lite bättre väder imorgon för idag så har regnet vräkt ner.

/Mari

Baggar

Idag har vi ägnat hela dagen åt att åka till småland och hämta 2 väldigt fina baggar :) , en svart och en vit, nu skall vi bara komma på 2 fina namn till dom :). Bilder kommer senare.

Nej nu har kl hunnit bli halv 11 och vi har 2 hyllor att skruva ihop och lite annat att pilla med innan öppningen imorgon, har ju några timmar på oss imorogn med.

/Mari

Ull

 Vi är i full gång att få allt i årdning inför öppningen av butiken på fredag, vi har fått städat och skruvat ihop 2 hyllor, köpt blommor, satt upp lappar om butiken i affärerna runt omrking och lagt lappar i grannarnas brevlådor så att dom inte missar detta :)
 
Trodde inte riktigt att ullen skulle ta så stor plats, men tänk det blev bra endå.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Han inte med att bygga ihop dom andra 2 hyllorna för det var dax för allsång på skansen så det får bli imorogn.
 
/Mari
 
 
 
 
 

Premiär!

 
Nu är det äntligen dax att öppna våran gårdsbutik!
 
Öppet: Fredag-Söndag 6/7-8/7 kl. 12.00-18.00
 
Kom och handla handsydda får/lammskinnsprodukter från våran gård.
 
Tovade grytunderlägg, tvålar, färgad ull, tenntrådsarmband, honung m.m.
 
Vi finns utanför Veddige längs med väg 850 riktning mot Väröbacka.
 
Välkommen!
 
 
 
/Mari
 

RSS 2.0