Jul

Nu har julen kommit och gått, men jag tycker inte att det känns som att det är jul, endast plusgrader och molningt, regn och blåst men idag ser det ut som att solen skulle kunna komma fram.

Fick endå endel väldigt fina julklappar och utav mamma har jag önskat mig möss, så vi skall åka till djuraffären i slutet på denna veckan och köpa några :)

Om en vecka ungefär kanske lite till så kommer lammen börja komma och det blir fullt upp, så jag skall nog passa på att ta det lite lugnt medans jag kan.


Julbasar

Var i Frillesås på julmarknad idag, det började kl 11 och vid kvart över 1 kom luciatåget och sjöng, och det är alltid så att efter lucian är slut så går alla människor, men det gjorde inte så mycket för det var ingen som köpte något endå, visst man syns ju iallafall men hur roligt är det att stå där och le åt alla som bara sneglar lite på mina saker och sen mumlar något och går förbi, detta var sista marknaden för iår iallafall.

Men nu har jag lämnat lite utav mina saker till en tjej som har en egen gårdsbutik i Väröbacka, Vedboden heter det, så om det är någon som är sugen på att köpa en tomte eller ett par tofflor så får ni bege er dit.

/Mari

Bagg infågning

Vi hade bestämt att den 9/12 ska dom sista baggarna bort från tackorna så att inte lammen kommer för sent och dom som inte har tagit sig får väl gå toma då, vi skall scana dom i januari så får vi se om dom har något i sig.

Vi körde iallafall in i hagen med traktor och kärra och lockade fram dom till maten, dom kom och Daniel fick tag på den ena och den andra närmade sig så han kastade spannen han höll i och lyckades få tag i sen andra, men det är inte lätt att hålla fast i 2 starka baggar så dom drog iväg honom lite medans jag skyndade mig dit för att hjälpa honom, fick tillslut tag på dom iallafall, men som alla vet så regnar det och blåser som bara den, så nu äser mit hår ut som ett fågel bo och kläderna är leriga, skönt att ha gjort det iallafall.

Vi satte ihop alla baggarna i lagården i en liten fålla och givetvis skall dom börja bråka med varandra, den ena svarta baggen försökte para sig med honom och en annan försökte stånga honom i magen, tyckte så synd om honom, men dom lugnar nog ner sig snart.

Nu skall jag tova lite tvålar och lite pintomtar till julmarknaden i Frillesås imorogn, sista marknaden för iår, får hoppas att det går bra, den är mellan kl 11-16, hoppas det blir bättre väder imorgon bara.

/Mari

Snöoväder

Dom säger att det skall bli oväder så nu är dom ute och saltar vägarna för fullt.
Var påväg hem från jobbet och skall precis svänga av efter Rolfstorp mot Valinge när jag möter saltbilen och hinner precis svänga av innen jag möter honom och vilken tur jag hade att slippa få massa salt på bilen tyckte jag, men i höjd med Valinge så kommer jag ikapp en annan salt bil och kan inte köra om där för det är alderles för smala krokiga vägar där, försökte hålla avstånd från honom men de hjälper ju inte utan det skvätter ju iallafall så nu är bilen full med salt!!
 Man skall aldrig tänka att man har tur!


/Mari

Installning


Idag har vi äntligen börjat ta in tackorna, vi började med dom 55 st som är dräcktiga och kommer lamma i Jan- Feb, och även några tackor som lammade i Augusit.

Det blev riktigt bra och boxarna blev större än jag trodde dom skulle bli, blev riktigt nöjd.



Tackan som har prickar på ryggen har 4 lamm i sig :)






Efter en lång arbetsdag så tyckte Zack att han skulle väga sig och han vägde hela 19,5 kg.


/Mari

RSS 2.0