söta tjejer!



För 2 dagar sedan fick jag dessa underbara flasklamm, 2 flickor. Den vita är så mammig, första dagen så började hon gnälla så fort jag gick iväg så hon inte kunde se mig, det börjar bli bättre nu men hon är helt underbar!

Dom ser väldigt trötta ut men dom har precis fåt mat.


/Mari

Rosor

I förrgår kom Daniel hem med rosor! Har världens underbaraste fästman :)





/Mari

Groggy!

Idag har jag varit i tvååker och kastrerat mina katter, eller ja min veterinär har gjort det :)
Dom hade som tur var inga kattungar i sig ännu. Just nu ligger dom inne i tvättstugan och är helt groggy, dom vinglar runt som dom vore fulla och söta lila greta hade gått och lagt sig inne i katt toaletten, tur att det var rent i den :), värsta var bara att det hade fastnat lite katsant runt stygnen så ja var tvungen att pilla bort det.

/Mari

Rock and Roll

Hittade en sida på nätet som säljer väldigt fina kläningar :), hittade en jätte fin svart med lilla prickar på, kanske kan bli en sådan till kalaset som vi skall ha till sommaren. http://www.rocknrolldoll.se/ 

/Mari

Ägg!



Äggbergert växer, vi hinner inte med att äta upp alla ägg som hönorna lägger så ni som vill komma och köpa ägg är det hög tid att börja göra det nu, finns i alla möjliga färger och storlekar.


Nu är våren här! Antligen!



Lite söta lamm :)



La undan alla skinn i förådet, vilken hög det blev! alla är till salu.



Pulver är och hälsar på uppe hos oss och uppvaktar en utav våra hon katter, inte bra, det kommer bli kastrering för båda 2 snart.


/Mari


Hönsbytardag

Den 21 april är det hönsbytardag på Åkrabergsträdgård,http://www.brantas.se/bondens.asp , tänkte jag skulle åka dit med mina fina Faveroll tuppar, dom är ju släkt med hönorna och det går ju inte för sig! Skall se om jag kan hitta en ny tupp kanske?!



/Mari

Gårdsauktion

Idag har vi varit på auktion i stamnared, det var en väldigt massa maskiner, massa skräp maskiner men även några som såg rätt så bra ut, men vi var mäst där för att titta bara, kan vara kul att komma ut och göra något annan nån gång med.
 Jag lyckades iallafall fynda lite, köpte mig 2 mjölk kannor för 50 kr tillsammans, tänkte jag skall plantera blommor i dom, kan nog bli lite tjusigt :)





/Mari

För bra för att vara sant?!

Idag har det varit 4 personer från sjuhäradsvallarna här och tittat på hagen där vi skall ha en vallhunds tävling och dom sa jaa det är nästan för bra för att vara sant!
Det vill jag säga är ett bra betyg! det är ju inte så många som har så många får som har stora beten och även stor plats att parkera alla bilar på och även husvagnar eftersom det är 2 dagars tävling så kommer det nog vara en hel del folk som kommer vilja sova här, tänk så många hundar som kommer vara här sammtidigt!
 Det skall bli väldigt roligt!


/Mari


Vems e vems?

Imorse åkte Daniel ner till fåren lite innan mig eftersom jag matade våra flasklamm som vi har här hemma, men efter en stund så ringer han och undrar om jag kan skynda mig ner eftersom det är 3 tackor som har lammat i samma box och det är lite rörigt, kommer ner och det är 4 lamm ute och 3 mammor, men den ena har lammat i ena hörnan så man ser att hon bara har fått en så henne stänger vi in och sen är det 3 lamm kvar och 2 mammormen så ligger där även ett dödfött lamm i halmen, men vi kommer fram till att det är en utav dom som har fått 3 st och den andra har haft en dödfödd, vi försökte få tackan utan lamm att ta ett utav dom men hon fattade inte riktigt det där.

Jag gick ut till fåren efter frukost för och kolla om den tackan vi stängde in först hade fått några flen lamm och där ligger 4 lamm brevid henne :) så söta dom var, 2 pojkar och 2 flickor.

Kl 5 idag kommer det några medlämmar från sjuhäradsvallarna och vi skall diskutera lite om vallhunds tävlingarna som vi skall ha här till sommaren, det kommer nog bli ganska stor tävling endå eftersom dom säger att det kommer vara minst 30 startande ekipage det vill säga minst 30 hundar med deras ägare, det kommer vara fullt upp.

/Mari

Tårtor!

Nu kommer bilderna på tårtorna! Dom blev rätt så bra.






/Mari

Överaskning

Pappa fyllde 60 den 24 Februari men eftersom han tog med sig mamma till Madeira så har vi inte kunnat fira honom så då kokade vi ihop ett överasknings kalas till honom.

För ett par dagar sedan så beställde jag smörgåstårta, både laktosfri, glutenfri och en vegetarisk och igår så bakade jag 2 tårtor. Kl 1 idag så skulla alla mina syskon med familjer vara där, 2 st var försenade, så vi fick gömma både tårtor och folken, ville ju inte förstöra övaraskningen för hade han sett någon som inte skall vara där, han hade kanske blivit lite misstänksam.
 Pappa satt och kollade på skidor tillsammans med mamma och med min ena bror som hade kommit tidigare för att kolla på fåren med Hiro, och helt plötsligt så kommer det en motorcykel körandes på vägen och då är det pappas kompis staffan, men jag fick stoppat honom vid dörren, ville inte att pappa skulle komma ner utan bli kvar där uppe i soffan så jag förklarade för staffan att vi skulle övaraska pappa så han sa att han skulle komma tillbaka en annan dag vilket var tur, hoppades bara att pappa inte skulle ha hört motorcyklen men han kom inte ner så det värkade inte som det.
 Till slut så kom min syster med familj och alla ställde sig i köket och gömde sig lite och mamma gick upp och bad pappa att han skulle komma ner och hjälpa henne med en sak men när han kom in i köket började vi sjunga för honom! Det såg ut som att han blev väldigt rörd vilket var rolig att se att han blev glad.

Vi hade köpt en GPS till motorcyklen till honom som han önskat sig, sen åt vi massa smörgåstårta och vanlig tårta, lägger upp bilder på dom imorogn, dom ligger i mammas kamera.

Efter ett par timmar så var det bara att åka upp igen och mata lammen här uppe i hallen, 2 st nya lamm så inte dom som jag visat på bild innan och sen åkte vi ner till ladgården och gav dom mat, men som tur kom mamma och pappa ut och hjälpte oss så vi blev klara kl 8 så nu sitter vi och tittar på melodifestivalen och är väldigt trötta.

/Mari

RSS 2.0