Vallning

Idag var dom här och fortsate att valla in fåren och Zacks kompis Isak var med denna gången med och så roligt dom hade det, han försökte även hoppa på en tik men där satte jag stopp, hehe hade inte varit bra om han hade lyckats med det :) Vallningen gick väldigt bra och tackorna beter sig bättre hela tiden.

Fick även en hel låda med blommor som jag skall plantera i krukor, var väldigt snält utav dom. 
Det är så trevliga damer.

Det var ju dock inte det bästa att stå ute en dag som denna när man är förkyld, lite blåsigt och kallt.

/Mari

Uttråkad!

Att det kan vara så tråkitg att vara sjuk, speciellt när man är hemma själv så jag tänkte att jag måste hitta på något så jag bestämde mig för att göra rent hos ödlorna, har tänkt göra det ett tag men har inte haft tid till det men så jobbigt det var, är helt slut nu, skulle nog tro att jag har feber för då är allt jobbigt som man gör, men fint blev det iallafall.





och ödlorna blev glada.

Skall nog lägga mig och vila nu.

/Mari


Sjuk

Igår morse vaknade jag upp med förkyldning, såpass illa att jag kände att jag var tvungen att vara hemma från jobbet och tur var det för under dagen så blev det bara värre, hösta, feber och halsont, men som tur är så hostar jag inte när jag sover vilket är väldigt skönt så att man får sova.

Min systerdotter konfimerade sig idag och jag ville ju väldigt gärna gå på det, det händer ju bara en gång, men det var jobbigt, när vi kom hem så var jag helt slut så jag gick och la mig och sov i 3 timmar vilket var väldigt skönt. Jag pratade alderles för mycket med folk så nu känns det som att jag har ett rivjärn i halsen så jag har slutat prata nu så får Daniel gissa vad det är jag vill :) , men det går ganska så bra endå, får hoppas att det är bättre tills i morgon.


/Mari

Vallning!

Idag kom några utav dom som är med i tävlingskomiten och skulle börja valla in fåren inför tävlingen så att dom är lugna och inte springer ifrån flocken och det gick väldigt bra, det var någon tacka som inte ville vara med och sprang igenom stängslet och en som hoppade över men det var ingen fara för det var ca 9 hundar i hagen som kunde hjälpa till att få in dom igen.
 Zack tyckte att det var väldigt roligt med massa andra hundar men roligast hade varit om han hade fått vara med och valla men det var bäst om dom som vet vad dom ville göra med tackorna fick göra det själva, men efteråt så fick han springa lös och leka med dom andra hundarna vilket var väldigt roligt, har inte sett honom så glad på ett tag, helt överlycklig :), som tur är så kommer dom tillbaka nästa torsdag så att han kan få leka lite mer med dom då.

/Mari

kycklingar



Nu har dom äntligen kommit ut ur sina små ägg, köpte 10 st ägg på hönsbytardagen och det blev 6 kycklingar iallafall, så söta!

/Mari

Blommor och mer skor!

Idag hade vi lite tid över så vi åkte till Åkrabergs trädgård för att köpa oss ett träd som vi hade sett i ett utav deras anonsblad, ett japanskt häng körsbärs träd, men som synd var så hade dom inga sådana kvar men hon skulle betälla ett till oss som skulle komma nästa vecka, tycker dom är så vakra.

Men när vi ändå var där så köpte vi lite blommor till mina mjölkkannor som jag köpte på en auktion för någon månad sen, dom har ståt på trappan sen dess och dom ser mycket finare ut med blommor i.





Har fått nya skor utav pappa, väldigt fina, han är så snäll och dom passar alltid och är jätte fina, förstår inte hur han lyckas! inte ens jag gör det när jag provar skor i en butik :)









/Mari

Hyresgäst

Min hund Nikita har ju fått en anka som har flyttat in till henne, hon äter utav hennes mat, badar i hennes vatten och sover i hennes hundkoja och idag tog vi av taket för att kolla hur det såg ut i kojan och ja där låg det 13 ägg!
 Så om 5 veckor kommer det även vara 13 små ällingar som bor inne hos Nikita, tycker lite synd om henne men hon värkar tycka om sin ank kompis, jag får nog sätta in en balja med vatten i som hon kan bada i så Nikita kan få ha sitt vatten ifred.

Lusse har börjat drika och äta själv nu iallafall vilket är väldigt bra, bara hans ben som måste bli bra, han stöder inte på det och den är varm men jag hoppas att han bara har stukat benet, tror inte att det är brutet för det hänger inte och det är motstånd när man försöker känna igenom det, får se hur han mår imorgon.


/Mari


I går kväll...

..så glömdes det att stängas för hönorna och ankorna så i morse så låg Lusse min ankhane utanför huset och hade blödit på halsen 3 honor och 1 hane var borta, så kvar var det 1 hane och lusse som var skadad, fruktansvärt! mina älskade ankor har blivit tagna utav räven, men när vi satt och åt frukost så ser vi en ankhona inne hos hunden så en hona hade klarat sig som tur var. så förhoppnigsvis klarar sig lusse, han ligger just nu i en kärra med en värmelampa över sig, han värkade lite piggare innan när vi gick hem.

/Mari


258 st!

I Lördags lammade den sista tackan och som tur var så hade jag tagit ledigt från jobbet för jag ansåg att jag inte han med och tur var väl det eftersom det första lammet bestämde sig för att komma med rumpan först så det var bara att gå in och rätta till så att bakbenen kom först iallafall, 3 st fick hon en vit pojke och 2 st svart vita flickor, så nu har vi 258 lamm.
 Så nu när det är klart så försöker vi få ut alla fåren för att minska på arbetet så arbetsdagarna inte behöver vara i 12 timmar om dagen utan kanske som normalt bara 8 timmar kanske :), det hade varit skönt att kunna göra något annat någon gång.
 Men snart så kommer vi ha fått ut alla, jag tror nog att tackorna kommer tycka att det är lika skönt som vi tycker att det är att dom är ute :)


/Mari
  

RSS 2.0