Lusse

Nu har räven varit i farten igen, det räckte inte att den var här och skadeade Lusse för några veckor sedan utan för 2 kvällar sedan var den här och tog min vakra och helt underbara Lucifer, kommer sakna honom så mycket!

/ Mari

Fyndat

Idag tog jag med mig mamma till veddige vipers secondhand för jag skulle leta lite möbler till min gårdsbutik som närmar sig öppnings premier, har inte satt något exakt datum men jag satsar på juli, hittade inte riktigt vad jag letade efter men hittade lite andra saker istället.

Betalade bara 117 kr för ett bord och 4 korgar, mm rätt så nöjd, skall ha allt i butiken, bordet att lägga fällar på och korgarna att lägga tvålar och lite andra saker i, tror det kommer bli jätte bra.


/Mari

Blir så arg!!

För en stund sedan ringde Daneil och berättade att en granne hade sätt en bil köra ner i vårna åker och sabbat stängslet och sen bara kört därifrån, men vad fan!! Den kan väl inte vara så svårt att åka fram till huset som är närmst och kolla om det är deras stängsel som dom precis sabbat! och kanske betala för sig, för 2 stolpar hade rökit av och tråden var trasig på 2 ställen, jo för jag har hört att saker och ting är gratis, eller? men det kanske är så man skall bete sig, om jag råkar ta sönder någons saker nästa gång skall jag bara gå därifrån då?, som att vi inte har tillräkligt med utgifter och tillräkligt att göra ändå utan att någon skall ge oss massa extra arbete!!
 Håll dig på vägen nästa gång!!! Hur svårt kan det vara?!

Och idag skulle dom komma och valla in fåren men nä jag har inte sett röken utav något folk, kul att vi la ner massa tid igår med att bygga upp follor till dom som dom skall använda när dom vallar, kan ju inte vara speciellt svårt att lyfta telefonen och säga att man inte kommer!!

Och har även försökt att få tag i våran kära veterinär i några timmar nu, hon lovade att ringa mig idag och om hon inte hade ringt innan kl 3 så skulle jag ringa henne, mm visst, men det kan ju vara väldigt så bra om hon svarar med, men nej inte då!

Är just nu så arg på allt och alla att jag får ont i magen!, skall nog bara lägga mig ner och skita i allt, det värkar ju alla andra göra så varför inte!

/Mari


Mycket jobb!

Under 2 dagar nu har vi hålt på med stora projekt, igår separerade vi ca 50 tackor från deras lamm som var ca 120 st, vägde lammen och flytade tackorna till ett annat bete och samtidigt klipte vi klövarna på tackorna och avmaskade alla lammen och några tackor, allt detta tog hela dagen och vi var helt slut när vi kom hem på kvällen.
 Idag började vi dagen med att samla ihop ca 60 bagglamm som vi har på ett åkerbete och avmaskade dom, men det var bara halva åkern som var stängslat och maten var slut där baggarna gick så efter vi hade avmaskat dom så stängslade vi in resten utav åkern, vilket var väldigt mycket, så nu är dom avmaskade och har fått nytt bete.

Det känns väldigt skönt att ha gjort klart sådana stora projekt, man kan pusta ut och känna att ja nu har fåren det bra.

Nu skall jag slappa i soffan lite innan jag måste sova för att orka jobba imorgon, känner mig inte helt frisk efter förkyldningn men det skall nog gå bra, får se till att ta det lugnt på jobbet och hoppas att det inte är för mycket folk där :)

/Mari


Kalas

Igår kväll åkte jag för att hämta Daniel hos min syster där han var och hjälpte till att bygga stälning runt deras hus eftersom dom tänkte byta tak, men påvägen dit kör jag ju förbi en granne och ser att det är massa bilar som står där, börjar ju givetvis undra varför och kom på att våran förra granne fyllde 90 år igår och hade öppet hus där, jag som hade tänkt att gå dit, men hade helt glömt bort det, men jag ringde till mamma som redan var där men hon sa att folk fortfarande trillade in på kalaset, så jag hämtade Daniel och fort hem och ge lammen mjölk katterna mat och byta om sen åkte vi på kalas, det bjöds på smörgåstårta och mocka tårta, allt väldigt gott och Bertil tyckte det var väldigt roligt att vi kom, så det var ju tur att jag skulle hämta Daniel annars hade vi missat det.
 Man vet aldrig hur en dag kan sluta.

/Mari

RSS 2.0