Mini tofflor

Har gjort mina första tofflor nu inför julmarknaderna, eftersom skinnen inte kom fören förra veckan så har jag inte kunnat börja fören nu, men visst är dom söta! Det är storlek 20.




/Mari

Sprut kurs

Idag har jag varit i Staffanstorp på villkorad läkemedelsanvändning så att om fåren blir sjuka under lammning som exempel får juverinflammation så får jag behandla dom själv utan att veterinären behöver komma hit och kolla på på dom, får även ha alla nödvändiga läkemedel hemma.

Och vet ni vad jag klarade eximenationengalant så nu har jag ett kurs intyg!

Skinnen har även kommit idag så om en stund skall vi öppna upp paketen och kolla på dom, väntar bara på att Daniel skall komma hem, kommer lägga upp bilder på dom.

/ Mari

Elmia

Igår åkte vi med en bussresa till Elmia som banken brukar fixa varje år, iår hade dom med djur, jag tycker nog att dom kunde ha haft lite mer får, dom hade fått med ca 5 raser.
Vi var ute och tittade på köttraserna o jisses vad stora tjurarna är, helt vansinigt stora, dom flesta utav dom vägde över 1 ton, man känner sig väldigt liten när man stod brevid dom.

Men det var väldigt roligt, önskar förstås att vi kunde varit där lite längre men bussen äkte kl 4, men vi fick iallafall pratat med Finulls föreningen, tranås skinnberederi och jordbruksverket, hade lite o klaga på och bara visa upp oss och visa att vi finns. Vi var även på en biodlings föreläsning som var riktigt intresant, skulle så gjärna vilja ha bi så man kan sälja honung men det kommer nog om några år,

I bussen på vägen hem så tyckte jag att en tjej 2 rader fram pratade om att hon skulle ha en julmarknad, så när vi skulle hoppa av i veddige så var jag bara tvungen att fråga henne om det var rätt jag hade hört och det var det, så hon fick mitt numer och skulle kolla om hon hade någon mer plats, hoppas att hon ringer bara.

/ Mari

Fårklippning

I fredags kilppte vi alla fåren elelr ja inte vi utan 2 fårklippare som kommer från ljungkile , väldigt smidigt, det tar ett par timmar men hade vi gjort det själva så hade det tagit ett par dager om inte veckor :)





En väldigt nyfiken Ralf, min goa kille, så söt.



Alla tackorna som väntar på att få komma ut på betet igen.


När alla är klippta så måst ulle tas om hand om, jag och syrran stog och sorterade ullen medans dom klipptes men sedan skall allt vägas och säckarna skall knytas ihop och märkas.
Det som ligger på golvet är sådant som är bortsorterat, hur mycket som helst. 
Skönt att det är ett halvår innan det skall göras igen.


/ Mari 

Frost

Jahg tycker det ser så vakert ut när det ligger frost på backen och solen håller på att gå upp, så såg det ut i morse när jag öppnade dörren.




/ Mari

Mycket på jobbet

Idag har det varit jäkligt jobbigt på jobbet, hela lastin var fullt med dogman pallar som skulle ut i butiken, det var tomt nästan överallt sen kom det massa vitakraft pallar och när vi nästan hade lyckats tömma allt ja då kom det massa nya pallar så att det blev fullt igen, vi har sprungit som tokar och fylt, är såå trött! När jag kom hem så hjälptes vi åt med att ge tackorna mat så nu tänker jag och mina värkande fötter sitta i soffan resten utav kvällen.

/Mari

Fredagen

Igår åkte jag till veterinären i tvååker men Ådi för att få henne kastrerad, har redan tillräkligt med kattungar kände vi och eftersom vi redan kastrerat Idifix för ett par veckor sedan och hon hade 5 st i sig, nej nej vill inte ha fler nu, det räcker med dom 4 vi har.

När jag kom tillbaka för att hämta henne så berättade veterinären att hon hade 6 st kattungar i sig!

på eftermiddagen kom veterinären hit och vi gick igenom lite inför en sprutkurs jag skall gå den 26 oktober så jag kan behandla fåren om dom skulle bli sjuka.

När hon hade gått så gav jag dom som har lammat lite mat och vatten och tänkte om jag gör det så kankse vi kan bli klara där nere i lagården i tid och kanske kunna komma hem i tid och laga mat och sitta i soffan och mysa lite, men som vanlig så blir det aldrig som jag planerat, när vi skulle gå till bagglammen i trädgården så upptäckte vi att en saknades och gick upp till tackorna för att se om han var där, jojo jivetvis var han det, det tog väl ungefär en timme att få ut honom där ifrån, inte det lättaste att få bort en tonårs bagge från tackor men efter en timme så gick det, 3 personer och en hund behövdes för det. 

Vid halv 8 åkte jag till affären och handlade lite så jag kunde laga mat och efter som jag skulle upp kl 4 så vid 9 var jag tvungen att ducha, sedan sängen, vilken myss kväll det blev!
Vi får hoppas att ikväll blir lite bättre.


/ Mari

 

Jobb jobb jobb

Jobbade sent i fredags och eftersom det var sådan dimma så var jag inte hemma fören kl 10, först jobbade jag över 45 min och sen tog det en timme hem, helt sjukt, det brukar ta ca 40 min annars.
I lördags höll vi på hela dagen med att väga får och idag har vi hålt på hela dagen med att sortera får, är helt slut, det värsta är att jag skall jobba imorgon med, men är äntligen ledig på tisdag, skall då tova tomtar och göra armband, men det kan jag iallafall göra samtidigt som jag sitter i soffan :)

/ Mari

RSS 2.0