Trafikolycka!

Idag runt halv 8 tiden så ringer mamma till Daniel och ber honom komma ner, men det var ju lite svårt för vi var i affären och handlade, då sa hon att ja då får ni skynda er hem för det är en bil med släp som har kört in i fårhagen och pappa var påväg ner till vägen, och Daniel sa till henne att dom skulle se till så att han inte körde därifrån (eftersom den förra som körde rätt in i hagen bara stack), men hon sa att han inte kommer komma därifrån.

 När vi närmade oss så såg vi ju att det inte alls var en bil utan en lastbil som kört rätt ner i diket och in i våran fårhage, fåren som gick där nere och betade blev ju skit rädda och sprang upp så nu är hälften halta och vi hoppas verkligen att dom inte kastar lammen som dom förhoppningsviss har i magen eftersom dom går på betäckning just nu.


 
Han hänger rätt över en bäck, han hade ju tur som inte åkte rätt ner i den.
Det kom 3 brandbilar, ambulans och polis och eftersom lastbilen läckte disel så var det tvunget att komma en bil som hjälpte dom att pumpa ur diseln och just nu vid 11 tiden på kvällen så har det kommit en kranbil som skall lyfta bort lastbilen.
Väldigt rädda tackor.
 
När vi bestämde oss för att det började bli sent och skulle gå hem och äta, men vi var tvugna att stänga in ankorna men det var en anka som vi inte hittade och tittade upp och ser henne sitta uppe på taket på magasinet, knasig anka.Men vi fick ner henne till slut.
 
 
/Mari
 

Kotte flyttar in!

Eftersom regnet öser ner och det inte går att göra något ute och jag bakar tårtbottnar till mammas födelsedag så bestämde sig Daniel för att göra rent i ladan så vi får in halmen när det väl är dax för tröskning.
 När Daniel har varit bort i ungefär en halvtimme så ringer han och säger att vi inte får lov att lämna halmhögarna liggandes i ladan så länge nästa år (dålig halm från förra året), nähä säger jag och tror att han har hittade en höna som kläckt fram kycklingar eller något liknande, nej då berättar han att han tog ett greptag i halmen och såg att det rörde sig innanför och trodde det var en groda men det var den storsta groda han någonsin hade sett för det visade sig att det var en söt liten igenkott, så söt!
 
Så Daniel körde upp och hämtade mig så jag fick kolla på den. Men vi var ju tvugna att få bort halmen så jag tog lite halm och la på ett ställe så det inte skulle ligga ivägen och flyttade på lilla kotte, gav honom även lite kattmat, nu får vi bara hoppas att han vill bo kvar där.
 
 
 
Igelkott, stör ej!
 
 
/Mari
 
 

Badsugen

 
I lördags så bad jag mamma att gå förbi ankorna och ta en bild på ällingarna och hittade en anka som var väldigt badsugen :), hon har gått och lagt sig på det blåa nätet som jag har över ällingarna så att det inte skall komma någon fågel och ta dom, ser lite roligt ut, den gråa honan får huka sig för att hon har nät över sig, tokiga anka!
 
 
/Mari

RSS 2.0